Training Gastvrije HACCP

Training Gastvrije HACCP
Wie met eten en drinken bezig is, heeft een belangrijke sleutel in handen als het gaat om het welzijn en de beleving van de gast. Daarbij gaat het om gastvrijheid, een prettige sfeer & ambiance en voedselveiligheid.

Op elke locatie waar eten en drinken wordt bereid, behoren medewerkers op de hoogte te zijn van de HACCP-regels. Niet onbelangrijk, want deze regels helpen gezondheidsbedreiging tegen te gaan.

In deze combinatietraining Voedselveiligheid & Gastvrijheid worden deelnemers uitgedaagd om mogelijkheden te creëren waarmee de gastvrijheid binnen de organisatie naar een hoger niveau gebracht kan worden. Daarnaast behandelen we alle wettelijke verplichtingen met betrekking tot HACCP en voedselveiligheid, waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de eigen praktijksituatie.

Onze trainingen zijn intensief en afwisselend, omdat we variëren in werkvormen en leerstijlen. Wij helpen de kennis en vaardigheden van medewerkers te vergroten, op een motiverende, verhelderende manier die direct in de praktijk kan worden toegepast. Opbrengst van deze training is om medewerkers en vrijwilligers alerter te maken en u ontvangt van ons een lijst met ideeën en verbeterpunten waarmee de organisatie direct aan de slag kan!

Doel Training Gastvrije HACCP
1. Het overbrengen van de HACCP-basisregels.
2. Inzicht krijgen in het belang van gastvrijheid en sfeer & ambiance.
3. Het bevorderen van commitment bij de medewerkers om voedselveilig en gastvrij te werken.
4. Gezamenlijk opstellen van een stappenplan (plan van aanpak) voor het borgen van HACCP en gastvrijheid.

Onze visie op training
Het vergroten van kennis en vaardigheden van medewerkers gaat verder dan alleen het delen van kennis. Nieuwe kennis moet motiveren, verhelderen, verbeteren en verandering in gang zetten. Kennis staat niet op zichzelf, maar moet direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk.
‘In samenhang’ en ‘in samenwerking’ zijn de basisgedachten van waaruit wij werken.

Kennis overbrengen
Versterken van de motivatie
Vergroten van de samenwerking

PROGRAMMA Training Gastvrije HACCP (alternatief is onze workshop variant. Het programma is altijd op maat.)

Inhoud:
1. HACCP Quiz.

 • Een levendige quiz met praktijkopdrachten waarin tweetallen tegen elkaar spelen om de titel ‘HACCP-experts’. Bij de quiz komen de onderstaande onderwerpen aanbod:
  * Wetgeving en Hygiënische werkwijze
  * Gevaren met betrekking tot Voedselveiligheid
  * Microbiologie en Missers (foto spel)

2. Waar zit je Passie

 • Na het bekijken van deze film over gastvrijheid en beleving worden de deelnemers uitgedaagd om hun persoonlijke visie op hun rol als Horeca- en of zorgmedewerker binnen het team van de organisatie te delen met anderen.

3. Gastvrijheidsspel

 • Deelnemers vertellen wat een bepaalde afbeelding hen zegt met betrekking tot gastvrijheid. In groepsverband gaan deelnemers actief aan de slag om gastvrijheid en sfeer & ambiance binnen de eigen organisatie op de kaart te zetten en te houden.

4. Workshop handhygiëne

 • Met behulp van Xenon UV licht ervaren de deelnemers dat een ogenschijnlijk eenvoudige handeling als je handen wassen moeilijker is dan het lijkt.

5. Afronding

 • De deelnemers geven aan wat zij vanuit de training meenemen naar de dagelijkse praktijk.

Deze training kan georganiseerd worden in-company of in onze praktijkkeuken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Letty Brands-Obers.

Tel.: +31 (0)6 – 22 19 05 54
email: letty@oberscre-eet.nl