Training Verbeteren van de maaltijdbeleving

 

Uit onderzoek blijkt dat bewoners van zorginstellingen gemiddeld tussen de 6 en 7 kilo per jaar aankomen als medewerkers meer aandacht besteden aan het eten en de sfeer. Hierdoor hoeven ze minder medicijnen te gebruiken. Bovendien gaan de bewoners de dagen anders beleven en kijken ze uit naar het eetmoment. Maar hoe verbeter je die maaltijdbeleving?

Aandacht

Veel medewerkers zien het eetmoment als een taak die ze snel tussendoor moeten doen. Dat is een gemiste kans. Juist door meer aandacht verbetert de maaltijdbeleving en zullen bewoners hun verblijf beter waarderen. In deze training leren uw medewerkers gevarieerd koken en ontdekken ze hoe ze bewoners hierbij kunnen betrekken. Ze gaan inzien dat koken, eten en sfeer creëren, activiteiten op zich zijn. Zo wordt de maaltijd weer het belangrijkste moment van de dag.

De training is heel praktisch. We reiken verschillende tools aan om in te spelen op de beleving van de bewoners. Daarnaast ervaren medewerkers aan de hand van opdrachten wat het effect is van geur, kleur en smaak en welke invloed zij hebben op het eetmoment. Ook leren ze een plan van aanpak te maken waarmee ze maaltijdbeleving op maat leveren.

Training op maat

Door onze betrokkenheid en persoonlijke aanpak heeft Obers Cre-Eet door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd in de zorgsector. Heeft uw organisatie behoefte aan trainingen op maat? Wij stemmen onze training ‘Verbeteren van de maaltijdbeleving’ graag af op de wensen van uw organisatie en voor aanvang van de training zal een vooronderzoek plaats vinden!